ΤΗΛ: 2271043510

ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Εταιρία

Σχετικά με την εταιρίας μας

Η Αθηνάδης Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο των αντιπροσωπειών, των διανομών και του εμπορίου, έχοντας την αποκλειστική διανομή προϊόντων μεγάλων εταιριών του κλάδου τροφίμων στη Χίο.

Η εταιρία λειτουργεί με βάση ένα σύγχρονα δομημένο διοικητικό οργανόγραμμα. Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, με επιπλέον αρμοδιότητα την ευθύνη της Δ/σης Πωλήσεων είναι ο Λεωνίδας Αθηνάδης, ενώ τη θέση της αντιπροέδρου και την ευθύνη της λειτουργίας του λογιστηρίου, καθώς και του Τμήματος Αγορών έχει η Αγγελική Αθηνάδη Τέττερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία μας είναι μια από τις πρώτες εμπορικές εταιρίες στη Χίο που είναι πιστοποιημένη με ISO 22000.

Απασχολεί 14 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων 4 στις Πωλήσεις, 2 στην Αποθήκη, 3 στις Διανομές, 3 Πωλητές Ex – Van και 2 στο Λογιστήριο. Διαθέτει 8 φορτηγά – αυτοκίνητα για διανομή των εμπορευμάτων σε όλο το νησί και οι εγκαταστάσεις της – με τους συγχρόνους αποθηκευτικούς χώρους – καλύπτουν 1100 τ.μ. Η οργάνωση και η υποδομή της είναι τέτοια που της επιτρέπει να αναλάβει την αντιπροσώπευση και διάθεση – προώθηση στην χιώτικη αγορά τυποποιημένων προϊόντων, καθώς και νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων μεγάλων εταιριών του κλάδου τροφίμων.

Η διαρκής ανάπτυξη, η διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει και η συμβολή στην ενδυνάμωση της χιώτικης οικονομίας, είναι οι στόχοι που θέτουμε για την παραπέρα πορεία της.

 

Ιστορική Αναδρομή

Στο Μελί της Μικράς Ασίας γεννιέται ο Κωνσταντίνος Μαστροπέτρος. Στα είκοσι του χρόνια, ο διωγμός, η καταστροφή του 1922 τον φέρνει στη Χίο. Απόφοιτος, ήδη, της γνωστής εμπορικής σχολής της Σμύρνης και κουβαλώντας το πείσμα για ζωή και πρόοδο των ανθρώπων της προσφυγιάς, αρχίζει την ενασχόληση του με το εμπόριο το 1934, ιδρύοντας ένα παραγγελιοδοχικό γραφείο στη Χίο. Αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση γνωστών εταιριών της εποχής σε ηλεκτρικά είδη, τρόφιμα, υγραέριο, τσιγάρα κ.α.

Οι εταιρίες που αντιπροσωπεύει το γραφείο καλύπτουν μια τεράστια γκάμα προϊόντων και φθάνουν τις 37 τον αριθμό!

Ο Μιχάλης Αθηνάδης σύζυγος της κόρης του Κώστα Μαστροπέτρου Χαρούλας, αναλαμβάνει την επιχείρηση. Μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη από άποψη διεθνών και ελληνικών οικονομικών συγκυριών, οι οποίες δεν άφησαν ανεπηρέαστη την ντόπια οικονομία και κλυδώνισαν σοβαρά την επιχείρηση. Ωστόσο, ο Μιχάλης και η Χαρούλα Αθηνάδη, με συνετή και σωστή διαχείριση, καταφέρνουν να την κρατήσουν σταθερή και υγιή.

mixalis

Μιχάλης Αθηνάδης

xaroula

Χαρούλα Αθηνάδη

Ο αιφνίδιος θάνατος του, φέρνει στην κεφαλή της οικογενειακής αυτής επιχείρησης, τα παιδιά του, Λεωνίδα Αθηνάδη και Αγγελική Αθηνάδη – Τέττερη, που με τη στήριξη και συμπαράσταση της μητέρας τους, οδηγούν την εταιρία βήμα – βήμα στη σημερινή της μορφή. Καταθέτουν το μεράκι και την όρεξη τους για δουλειά, την αγάπη τους για το οικογενειακό δημιούργημα. Επιλέγουν και εστιάζουν στην αντιπροσώπευση εταιριών, κυρίως, του κλάδου τροφίμων.

leon

Λεωνίδας Αθηνάδης

aggel

Αγγελική Τέττερη Αθηνάδη

Οι νέες ανάγκες της εταιρίας για τη δημιουργία σύγχρονων διοικητικών και αποθηκευτικών χώρων, καθώς και η δυσκολία διακίνησης των εμπορευμάτων, εξ’ αιτίας της αυξημένης κίνησης στο κέντρο της πόλης, τους οδηγούν στην απόφαση για μετεγκατάσταση από το κατάστημα της Προκυμαίας της Χίου στους ιδιόκτητους χώρους που μέχρι και σήμερα λειτουργεί η Αθηνάδης Α.Ε.