ΤΗΛ: 2271043510

ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

Ιστορική Αναδρομή

1902: Στο Μελί της Μικράς Ασίας γεννιέται ο Κωνσταντίνος Μαστροπέτρος. Στα είκοσι του χρόνια, ο διωγμός, η καταστροφή του 1922 τον φέρνει στη Χίο. Απόφοιτος, ήδη, της γνωστής εμπορικής σχολής της Σμύρνης και κουβαλώντας το πείσμα για ζωή και πρόοδο των ανθρώπων της προσφυγιάς, αρχίζει την ενασχόληση του με το εμπόριο το 1934, ιδρύοντας ένα παραγγελιοδοχικό γραφείο στη Χίο. Αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση γνωστών εταιριών της εποχής σε ηλεκτρικά είδη, τρόφιμα, υγραέριο, τσιγάρα κ.α.

1965: Οι εταιρίες που αντιπροσωπεύει το γραφείο καλύπτουν μια τεράστια γκάμα προϊόντων και φθάνουν τις 37 τον αριθμό!

1970: Ο Μιχάλης Αθηνάδης σύζυγος της κόρης του Κώστα Μαστροπέτρου Χαρούλας, αναλαμβάνει την επιχείρηση. Μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη από άποψη διεθνών και ελληνικών οικονομικών συγκυριών, οι οποίες δεν άφησαν ανεπηρέαστη την ντόπια οικονομία και κλυδώνισαν σοβαρά την επιχείρηση. Ωστόσο, ο Μιχάλης και η Χαρούλα Αθηνάδη, με συνετή και σωστή διαχείριση, καταφέρνουν να την κρατήσουν σταθερή και υγιή.

mixalis xaroula

1980: Ο αιφνίδιος θάνατος του, φέρνει στην κεφαλή της οικογενειακής αυτής επιχείρησης, τα παιδιά του Λεωνίδα Αθηνάδηκαι Αγγελική Αθηνάδη – Τέττερη, που με τη στήριξη και συμπαράσταση της μητέρας τους, οδηγούν την εταιρία βήμα – βήμα στη σημερινή της μορφή. Καταθέτουν το μεράκι και την όρεξη τους για δουλειά, την αγάπη τους για το οικογενειακό δημιούργημα. Επιλέγουν και εστιάζουν στην αντιπροσώπευση εταιριών, κυρίως, του κλάδου τροφίμων.

leon aggel

1995: Οι νέες ανάγκες της εταιρίας για τη δημιουργία σύγχρονων διοικητικών και αποθηκευτικών χώρων, καθώς και η δυσκολία διακίνησης των εμπορευμάτων, εξ’ αιτίας της αυξημένης κίνησης στο κέντρο της πόλης, τους οδηγούν στην απόφαση για μετεγκατάσταση από το κατάστημα της Προκυμαίας της Χίου στους ιδιόκτητους χώρους που μέχρι και σήμερα λειτουργεί η Αθηνάδης Α.Ε.